Este sigură utilizarea Orbot cu browserul normal Firefox pe Android? (Securitatea informațiilor, Rețea, Criptografie, Tor, Firefox)

Ultra Gamer a intrebat.

Am observat că, atunci când folosesc Orbot „VPN Mode”, browserul meu normal Firefox funcționează bine și când vizitez check.torproject.org spune că sunt conectat, chiar dacă nu folosesc în mod specific browserul Tor. Dacă instalez Https everywhere și extensia NoScript, există vreun compromis în utilizarea Tor în acest mod?

1 răspunsuri
marhac

Folosind un browser normal, cum ar fi Firefox pentru Android, în timp ce navighez, nu oferă standardele de confidențialitate necesare, , pe care le oferă Orfox/Orweb. pentru a fi mai specific:

  • Orfox adaugă patch-uri la nivelul de cod Java pentru Android pentru a permite proxy-ul tuturor comunicațiilor HTTP din rețeaua Java prin proxy-ul HTTP Orbot local.
  • De asemenea, elimină permisiunile Android pentru Contacte, Cameră, Locație, Microfon și NFC.
  • Caracteristici precum WebRTC și suportul pentru interacțiunea cuChromecasts sau dispozitivele Roku sunt eliminate, din cauza lipsei de compatibilitate cu proxingul comunicațiilor prin intermediul unei rețele bazate pe TCP, cum ar fi Tor.

Sursă: Orfox: Un browser Tor pentru Android – Guardian Project