Pot rula în siguranță un virus folosind sandboxie? [duplicat] (Securitatea informațiilor, Virus, Sandbox)

Akam a intrebat.

Vreau să testez unele software-uri neîncrezătoare pentru a le verifica, din acest motiv, am cercetat pentru un software bun de sandbox și am găsit Sandboxie Am testat câteva aplicații sigure, dar nu sunt sigur dacă pot rula și aplicații nesigure?

Comentarii

  • Va depinde în întregime de ceea ce face programul malware. –  > Por schroeder.
1 răspunsuri
Reid Rankin

Depinde de toleranța ta la risc. Am mai făcut-o înainte fără efecte negative, dar standardul de aur pentru acest tip de lucru este să folosești o mașină virtuală.

Sandboxie este o soluție care evită necesitatea unei mașini complet virtualizate prin învelirea API-urilor din spațiul utilizatorului la care programele au acces. Cu excepția cazului în care nu au greșit și au ratat una dintre ele, acest lucru va fi suficient – dar suprafața de atac disponibilă este mult mai puțin documentată și există mult mai puțină apărare în profunzime decât o mașină virtuală.

Dacă folosiți o versiune recentă a Windows 10, puteți instala Windows Sandbox (executați doar OptionalFeatures.exe și bifați caseta), o VM foarte bună și rapidă doar pentru acest tip de lucruri. După ce este instalat, puteți să tăiați și să lipiți fișierul suspect acolo și să vedeți ce se întâmplă. Cu toate acestea, dacă îl închideți, veți șterge sandboxul; Sandboxie poate păstra starea dacă doriți, ceea ce poate fi util uneori.