Cerințe minime de sistem din lumea reală pentru SharePoint 2013 (Sharepoint, 2013, Hardware)

Matt a intrebat.

Am verificat cerințele SharePoint aici: http://technet.microsoft.com/en-us/library/cc262485.aspx care se pare că sunt cerințele „minime”, dar am văzut câteva postări pe blog care susțin că un sistem de dezvoltare funcționează bine cu mai puțină memorie RAM etc.

De asemenea, nu dă specificațiile necesare pentru utilizarea unui singur server într-un mediu de producție. Îmi dau seama că nu este o configurație ideală, dar ceea ce încerc să aflu este dacă aceasta este o configurație valabilă pentru clienții mici care nu au resursele necesare pentru 3 servere separate.

Așadar, întrebările mele sunt:

 1. În timpul dezvoltare, care este specificația minimă utilizabilă a sistemului pentru SharePoint 2013 pe care o folosiți?
 2. Pentru producție, are cineva SharePoint 2013 care rulează pe mai puțin de 3 servere, dacă da, puteți să ne comunicați specificațiile/numărul de utilizatori sau cât de jos credeți că ați putea coborî și să aveți totuși o performanță acceptabilă.

Comentarii

 • Lucrez la actualizarea mediului nostru 2010 cu un singur server la 2013. Voi încerca să-mi amintesc să revin și să postez rezultatele mele după ce acest lucru este finalizat. –  > Por pmartin.
4 răspunsuri
Francois Verbeeck

Aproape toate dezvoltările mele SharePoint 2013 sunt făcute pe credinciosul meu Lenovo Thinkpad T410S care are un Core I5 (prima generație) și, prin urmare, este limitat la 8gb de ram, dar are un SSD dulce care ajută foarte mult, deoarece totul folosește discul simulat.

În scopul dezvoltării, este un server all in one (controler de domeniu, SQL Server, SharePoint Farm) care rulează Windows Server 2008 R2 (mi se pare mai puțin consumator de resurse decât fratele său din 2012 pentru același rezultat final, același lucru este valabil și pentru SQL Server 2008 R2).

Ca în orice mediu SharePoint, ajustările relevante sunt obligatorii pentru a asigura o performanță fără probleme.

 • Asigurați-vă că activați doar funcțiile &; componentele minime pe serverul dvs. &; aplicați ajustările relevante (de exemplu: dezactivați indexarea discului, dezactivați ultima dată de accesare a fișierului, dezactivați jurnalizarea pe IIS, …).
 • Asigurați-vă că instalați doar componentele necesare în SQL Server 2008 R2 (core services & management studio sunt suficiente pentru toate nevoile mele). Din moment ce lucrez cu instantanee, îmi pun bazele de date pe modelul de recuperare simplu. Acest lucru ajută, de asemenea, la minimizarea accesului la disc fără penalizare. 2008 R2 funcționează fără probleme cu SP2013. Încă nu am găsit un client care să actualizeze atât Windows Server &; SQL Server 2012 doar pentru SP2013 – în momentul de față 20130130 -), Pre creștere toate bazele de date de conținut (în principal cea temporară)
 • Asigurați-vă că dezactivați toate serviciile pe care nu le folosiți (de exemplu: Access, Excel, conversia documentelor, serviciul de traducere etc.), vm-ul meu SharePoint are doar serviciile minime necesare și asta ajută foarte mult. De asemenea, dezactivați / reduceți la minimum logarea, minimizați performanța de căutare – Set-SPEnterpriseSearchService -PerformanceLevel Reduced – (și nu este nevoie să aveți totul în timp real în scop de dezvoltare, așa că aveți grijă la programele de căutare)

Am avut ocazia să implementez o fermă SharePoint 2013 în producție care este compusă din două servere (fiecare cu 16gb ram), unul pentru SQL Server și celălalt pentru SharePoint 2013 (WFE + App server astfel). Până acum totul este ok, voi începe să fac teste de încărcare în zilele următoare, dar până acum totul este bine. Nu v-aș sugera să mergeți pe mai puțin, deoarece costul ram-ului (chiar și pe VPS-ul găzduit în cloud) va fi mult mai ieftin decât un sistem lent.

La serviciu, am 16gb pe stația mea de lucru. Nu văd îmbunătățiri majore față de configurația mea de 8gb (dar, încă o dată, dezactivez tot ce pot). Este la îndemână pentru a simula ferma SharePoint 2010 (client, WFEx2, APP, SQL, DC), dar cu greu se poate face în SP2013 în acest moment.

În general, depinde de ceea ce veți / doriți să realizați cu configurația SharePoint 2013. Atât în dezvoltare, cât și în producție. Vă concentrați pe un anumit domeniu ? Veți lucra intens cu căutarea și cu noile funcționalități, cum ar fi catalogul de conținut ? Veți face teste de încărcare / stres pe acel mediu ?

Cei 24gb „all in one environment” sunt, evident, atunci când aveți totul în funcțiune cu configurație / ajustare mică sau deloc. Caz în care cantitatea de ram nu va fi o nebunie, dar pentru noi, dezvoltatorii / arhitecții care știm ce facem, cred că este mai bine să implementăm ceva care să funcționeze OK cu o cantitate minimă de ram și apoi să beneficiem de medii de producție întărite decât invers.

Ca să nu lungesc vorba, NU este bestia de neatins din punct de vedere hardware. Ia-ți ceva timp pentru a învăța ce se întâmplă dedesubt, optimizează fiecare strat și vei obține un mediu de lucru cu plăcerea de a ști unde poate fi lent și de ce.

Edit : de asemenea, cunoașteți sistemul țintă. Eu lucrez în prezent atât pe SharePoint 2013 Enterprise cât și pe SharePoint 2013 standard. Acesta din urmă având destul de mult mai puțin decât primul, este relevant să îți implementezi mediile (virtuale) potrivite cu sistemele de producție țintă.

Comentarii

 • Mulțumesc pentru răspunsul detaliat. Voi posta o actualizare cu ceea ce vom folosi în cele din urmă pentru dezvoltare / producție. –  > Por Matt.
 • Pentru a confirma / elabora – 8gb pare a fi suficient pentru o instalare destul de minimă a serverului SP2013 Server pe Win 2008 R2, dar, de exemplu, am încercat să executăm o căutare și am rămas fără excepții de memorie. –  > Por lgaud.
 • Este adevărat, de asemenea, asigurați-vă că limitați consumul de memorie SQL Server dacă sunteți limitat cu 8gb. Ideea a fost doar pentru a evita limita hardware, am colegi dezvoltatori care nu vor sări dacă setul lor nu este actualizat, ceea ce este o adevărată rușine. –  > Por Francois Verbeeck.
Thomas Vochten

În timpul dezvoltării, eu folosesc

 • serverul pentru controlerul de domeniu & SQL Server (2 CPU, 2 GB RAM)
 • server pentru SharePoint, Office, Visual Studio & motorul de flux de lucru (2 CPU, 12 GB RAM)
 • server pentru Office Web Apps Server (opțional, se pornește când este necesar) (2 CPU, 2 GB RAM)

Rularea serverului SharePoint cu ceva mai puțin de 8 GB nu funcționează pentru mine. S-ar putea părea că totul rulează, dar sub capotă SharePoint închide mai multe servicii pentru că vă lipsește memoria RAM.

Pentru producție, am tendința de a-mi sfătui clienții să opteze pentru 12 GB pe serverele SharePoint, cel puțin.

Din nou, acesta este punctul meu de vedere personal cu privire la ce funcționează și ce nu.

Comentarii

 • Mulțumesc, Thomas. Cu „12 GB servere SharePoint”, este vorba de 3 servere separate (Web, App & DB)? Credeți că se poate face cu doar 2 (Web + App pe unul și DB pe altul)? –  > Por Matt.
 • Pentru dezvoltare, eu folosesc doar 1 server SharePoint cu 12 GB. Pentru producție, încerc să mă orientez către o fermă minimă de înaltă disponibilitate (2 servere web, 2 servere de aplicații, 2 servere de baze de date), dar asta depinde, bineînțeles, de cerințe. Pentru un mediu mai simplu, eu aleg 1 server web și 1 server de aplicații cu 12 GB pe ambele, dar probabil că ați putea scăpa cu ceva mai puțin de atât. –  > Por Thomas Vochten.
 • Am rulat o mașină de dezvoltare a SharePoint 2013 pe o mașină de 8 GB. Dacă dezactivați serviciile care nu sunt necesare, puteți foarte bine să mergeți mai departe cu asta, deși, evident, nu este cea mai bună soluție. –  > Por Rafał Saltarski.
 • Upvoted. Mă bucur să citesc că OWA rulează cu 2gb în scop dev, aș fi pus ștacheta mai sus, deși nu am citit încă ghidul oficial de implementare. 12gb este punctul ideal, dar rularea pe 8 funcționează în mod clar așa cum am descris mai jos. –  > Por Francois Verbeeck.
Beeblebrox

Am constatat că 9GB este cantitatea minimă de RAM necesară pentru ca mașinile noastre virtuale să ruleze confortabil SP2013 și SQL2008r2. Acest lucru mi-a permis să ruleze o mulțime de servicii (inc. profilul utilizatorului, căutare). Este suficient de receptiv pentru dezvoltare, dar nu suficient de instantaneu pentru o configurație live, deoarece utilizatorii ar observa întârzierea dintre încărcarea paginilor.

4 procesoare virtuale reprezintă minimul pentru o performanță acceptabilă. Am fost surprins de cât de mare este diferența între 2 & 4 procs.

Richard

Nu este în totalitate recomandat pentru o utilizare pe termen lung sau pentru producție, dar am descoperit că laptopul meu de lucru, pe care oricum nu-l folosesc aproape deloc, poate rula o instalare SharePoint Standalone completă cu 4GB RAM (Windows Server 2012, SQL 2012 și SharePoint 2013).

În plus față de acestea aveam Visual Studio și Office 2013, era un mediu de laborator de testare și nu era virtualizat.

Nu aș recomanda să îl folosiți ca dezvoltare zilnică, dar dacă doriți să încercați ceva în cazul în care nu aveți acces la un mediu SharePoint propriu-zis, este util.