Care este cel mai rapid mod de a vizualiza imagini din terminal? (Unix, Linie De Comandă, Software Rec, Imagini)

fronthem a intrebat.

Terminalul este un mod foarte rapid și convenabil de a accesa rapid directoare și fișiere (mai rapid decât să găsești și să dai clic pe director).

Un lucru pe care nu îl poate afișa în modul text sunt „imaginile”.

Care este cea mai bună modalitate de a vizualiza imaginile (așa cum vedeți imaginile în miniatură în Nautilus) atunci când lucrați în terminal (de exemplu, comanda nautilus sau orice program – dar ar trebui să fie rapid și convenabil)?

Comentarii

 • Vezi și: unix.stackexchange.com/questions/15771/irfanview-alternative –  > Por jasonwryan.
 • Tocmai am rulat un emulator de terminal sub mediul meu de birou. Deci, aveți la îndemână avantajele ambelor. –  > Por vonbrand.
 • Trebuie să obiectez la voturile apropiate de aici, deoarece există o diferență substanțială între necesitatea de a vizualiza fișiere de imagini de pe un terminal (probabil GUI) (această întrebare) și necesitatea de a le vizualiza pe consola (cealaltă întrebare). –  > Por goldilocks.
 • Ofer o listă cu cam toate opțiunile dvs. aici, în acest Q&A: Cum să obțineți rapid miniaturi JPEG –  > Por slm.
 • cum să o faceți din interiorul terminalului askubuntu.com/questions/97542/… –  > Por Ciro Santilli新疆棉花TRUMP BAN BAD.
27 răspunsuri
Kevin

Modalitatea de a face „dublu clic” pe un fișier din linia de comandă este următoarea xdg-open.

Dacă sunteți pe Gnome (probabil, dacă folosiți Nautilus), puteți folosi eog direct, sau orice alt program de imagine (feh este destul de bun).

feh <image-name>   

Dacă doriți să consultați image-name fișierul mai ușor.

Comentarii

 • feh funcționează chiar și cu mai multe URL-uri! –  > Por Serge Stroobandt.
 • @Searene Da! Viață lungă pentru feh. Dar observ că feh are nici un zoom sau orice altă funcție. eogCu toate acestea, este, de asemenea, ușor și, în plus, poate zoom, rotiți și să răsfoiască imaginile dintr-un dosar :). Doar pentru ca oamenii să știe înainte de a face o alegere. –  > Por iubit.de.Isus.
 • deși eog este preinstalat în ubuntu os, tot prefer feh pentru că poate fi închisă de q în timp ce eog și xdg-open poate fi închis de esc. –  > Por Evan Hu.
 • De fapt, feh are zoom, fullscreen, scroll etc. Consultați pagina de manual –  > Por dalimama.
 • @pikachuchameleon va trebui să configurați un mediu X11 și redirecționarea. Aruncați o privire la aceste instrucțiuni –  > Por Kevin.
Alexander

Dacă s-a întâmplat să aveți instalat imagemagick, puteți folosi aplicația foarte utilă afișare instrument în linie de comandă.

display path/to/picture.png

Comentarii

 • Eu personal prefer feh, dar display este de obicei instalat pe serverele web, unde feh sau alte browsere de imagini nu sunt instalate. –  > Por pevik.
 • afișarea funcționează foarte bine pe Ubuntu 16.04 LTS Desktop și, de asemenea, pe Raspbian stock. Nu este necesară nicio instalare. TNX din 2017 –  > Por SDsolar.
 • Grozav, funcționează chiar și cu stream: curl https://example.com/image.jpg | display –  > Por Pavel.
RussellStewart

De obicei, rulează python -m SimpleHTTPServer 8080 dintr-un folder care conține imaginea și o vizualizez din browser la adresa localhost:8080/path/to/image.jpg. Funcționează foarte bine pentru a naviga și a te uita la diferite fișiere de imagine și text din același director.

Editare: Această metodă funcționează și pentru cutiile de la distanță. Doar rulați serverul python ca mai sus și, dacă porturile sunt deschise, vă puteți conecta la myserver.com:8080/path/to/image.jpg. Dacă serverul nu expune porturile, puteți configura un tunel ssh cu ssh [email protected] -N -L localhost:8080:localhost:8080 și apoi să vizualizați imaginile din browserul local la localhost:8080/path/to/image.jpg. Rețineți că această interfață http este mult mai rapidă decât ssh -X.

Comentarii

 • Inteligent! Funcționează de minune și nu mai este nevoie să tastați /path/to/image.jpg. Doar deschideți localhost:8080 și faceți clic pe numele fișierelor. –  > Por Roger Dahl.
 • În ceea ce privește ultimul paragraf, puteți, de asemenea, să adăugați tuneluri cu ușurință folosind configurația PuTTY! Apoi, îl puteți accesa prin intermediul unui browser. Minunat! –  > Por ADTC.
 • 26

 • Am avut nevoie de python -m http.server cu Python 3 –  > Por drstevok.
 • x-www-browser /path/to/image sau firefox /path/to/image –  > Por Gayan Weerakutti.
 • truc minunat! exact ceea ce căutam. –  > Por Neara.
Stefan Haustein

Am creat un instrument care utilizează diverse caractere grafice Unicode block pentru a îmbunătăți rezoluția (în comparație cu abordarea canonică de 2 pixeli pe caracter adoptată de alte soluții postate aici). De asemenea, acesta afișează automat imaginile în modul miniatură dacă sunt furnizate mai multe imagini ca intrare.

Instalare:

git clone https://github.com/stefanhaustein/TerminalImageViewer.git
cd TerminalImageViewer/src/main/cpp
make
sudo make install

Utilizare:

tiv <image(s)>

Mai multe detalii la proiectul github: https://github.com/stefanhaustein/TerminalImageViewer

Exemplu de captură de ecran:

Comentarii

  16

 • Nu știu sigur de ce downvote, bănuiesc că din cauza autopromovării? Totuși, cred că este cel mai bun instrument pentru această sarcină, iar întrebarea este încă relevantă astăzi. –  > Por Stefan Haustein.
 • un snap va fi mai ușor pentru toată lumea: fără ppa de configurat pentru tine, fără ppa de adăugat pentru utilizator -> snapcraft.io –  > Por Daniele Dellafiore.
 • Nu se compilează pe Ubuntu 16.04 cu gcc –  > Por axolotl.
 • @MehdiLAMRANI vă rugăm să depuneți o problemă pe github cu detalii despre os/compiler/platformă –  > Por Stefan Haustein.
 • Snap are erori. Se recomandă în continuare să îl clonați din git. –  > Por Mark Jeronimus.
Chenming Zhang

Cred că feh ar fi cea pe care o căutați.

Deși afișează o fereastră de tip terminal pentru afișarea imaginilor, așa cum face mplayer pentru redarea video, Feh este considerat în continuare un vizualizator de imagini bazat pe terminal datorită stilului său de control intensiv al comenzilor.

akshay

Dacă sunteți pe OS X, iTerm 2 acceptă afișarea imaginilor inline:

După cum vă puteți imagina, acest lucru poate fi extrem de util atunci când doriți doar să afișați o imagine fără să intrați și să deschideți Preview.app sau să fiți nevoiți să deschideți Finder-ul la imagine și să apăsați bara de spațiu pe imagine.

Această caracteristică este documentată la pagina de caracteristici a iTerm2

Comentarii

 • Din experiența mea, este foarte lent. –  > Por Ilia Sidorenko.
 • Funcționează bine pentru mine. Nicio problemă cu lag. MBP/OSX 10.12.6 –  > Por Heinrich Hartmann.
BorrajaX

Dacă ești în terminal pur cu framebuffer-ul activat, îți recomand fbi. Este întotdeauna în after-instalația mea pentru a face listă.

Altfel, eog este deschizătorul de imagini implicit în Gnome, așa cum a menționat Kevin. De asemenea, Shotwell pare să se deschidă destul de repede pentru mine… Sunt destul de sigur că sunt sute. 🙂

Comentarii

 • Mulțumesc pentru asta – e o noutate pentru mine. Ca o paranteză, căutând pe Google am ajuns la fim's (autointitulat framebuffer image viewer) îmbunătățit ) manpage doar câteva rezultate de căutare în. Dont știu încă diferența. –  > Por mikeserv.
Bram

Fără dependențe, un fișier C, un fișier header: imcat

Funcționează pe linux, macos, windows. se adaptează automat la lățimea terminalului, cu eșantionare de calitate.

Observație: serios? A fost votat în jos? Data viitoare, poate explicați în comentariu de ce.

Comentarii

 • vreo idee de ce nu pot găsi acest lucru cu apt-get? –  > Por Sridhar Sarnobat.
 • Pentru că este un depozit pe github. clonați depozitul pe PC și tastați „make” în folderul pe care l-ați descărcat –  > Por Dave.
Nikos Alexandris

Surprins de faptul că Terminologie emulator de terminal nu se află printre răspunsuri. La fel de ușor ca tyls și apoi să faceți clic pe o imagine:

sau ceva de genul tycat image.png, de exemplu:

Plus multe altele. Un vechi video, de acum aproape 3 ani, care demonstrează Terminologia 0.3: https://www.youtube.com/watch?v=ibPziLRGvkg#action=share.

Comentarii

 • Dacă aveți nevoie să vizualizați o singură imagine cunoscută, tacat sau typop sunt preferate. Prima va încorpora imaginea în ieșirea terminalului, iar a doua o va afișa într-o fereastră pop-up. –  > Por val este încă la Monica.
Ambrevar

w3m‘s imgdisplay library este capabilă să afișeze imagini direct. Funcționează doar pe unele emulatoare de terminal, cum ar fi Xterm și URxvt.

ranger este un browser de fișiere care utilizează biblioteca pentru a afișa previzualizări. Adăugați acest lucru la fișierul de configurare al lui ranger pentru a activa această funcție:

set preview_images true

agc

De la terminal? De ce nu în terminal: cacaview ar putea fi cel mai rapid. În mod implicit, este cel mai rapid dacă terminalul nu are grafică.

În Debian: sudo apt-get install caca-utils

serup

De fapt, există o modalitate de a afișa un fișier PNG într-un terminal în modul text, folosind picture-tube:

Vă puteți uita la proiectul de pe GitHub.

Imaginea este, desigur, o aproximare a imaginii reale, dat fiind faptul că cel mai mic pixel este un caracter – încercați să aruncați o privire la rezultat într-un editor de text, veți vedea un număr imens de coduri de culoare.

Puteți instala instrumentul în felul următor (presupunând că ați instalat deja node/npm):npm install -g picture-tube

frabjous

Site-ul kitty terminal se poate afișa în interiorul terminalului cu icat „kitten”

De ex.

kitty +kitten icat /path/to/image

Exemplu:

Documentația kitty sugerează crearea unui alias, de ex.

alias icat="kitty +kitten icat"

Pentru ca apoi să puteți face pur și simplu:

icat /path/to/image

Chenming Zhang

Un alt mare vizualizator de imagini bazat pe terminal este fim, care este un fbi îmbunătățit cu un sistem de control asemănător cu vim.

Comentarii

 • O soluție bună, dar nu a arătat o modalitate de a face acest lucru. –  > Por Goddard.
 • Am încercat asta. Se deschide o fereastră X separată prin SSH, în cazul în care cineva se întreabă. Ceea ce ar fi ideal pentru mine ar fi un afișaj terminal inline care să funcționeze prin SSH, dar nu cred că există unul bun. –  > Por Sridhar Sarnobat.
Petah

Există un instrument aici numit catimg care funcționează foarte bine:

https://github.com/posva/catimg

De asemenea, are pachete deb pe https://launchpad.net/ubuntu/+source/catimg

fronthem

Aceasta este o întrebare veche de 4 ani, dar am constatat că oamenii încă se mai uită la ea. Așadar, astăzi aș dori să răspund la propria mea întrebare, în mod special doar pentru iTerm2.

La prima dată când am pus această întrebare. Termenul de „cel mai rapid” mă gândeam la vizualizarea imaginii la fel de repede ca cat comanda de afișare a textului. Astfel, astăzi am găsit răspunsul pe iTerm2, care sunt cele două comenzi la îndemână numele imgcat și imgls.

Pentru a le folosi, mai întâi să instalăm iterm2-nigthly:

$ brew cask install iterm2-nightly

apoi vizitați site-ul web:

https://github.com/olivere/iterm2-imagetools

și instalați imgcat și imgls comenzi:

$ go install github.com/olivere/iterm2-imagetools/cmd/imgcat
$ go install github.com/olivere/iterm2-imagetools/cmd/imgls

Deci, eu chiar le iubesc și, de asemenea, sper că acest lucru va fi util pentru voi toți!

Comentarii

 • Acest este foarte util, așa că vă mulțumim pentru că ați răspuns la această întrebare 4 ani mai târziu. Funcționează ca un farmec, dar poate doriți să includeți pasul de instalare go (brew install go) pentru cei care nu o au încă. –  > Por jamescampbell.
 • @jamescampbell, nu este nevoie să instalați go pentru a obține scripturile imgcat și imgls. Acestea vă sunt furnizate de însuși dezvoltatorul iTerm aici: iterm2.com/documentation-images.htmlUcenicii L-au întrebat pe Domnul nu numai despre distrugerea Templului, ci și despre sfârșitul final, iar aici Hristos începe să răspundă la această parte a întrebării lor. Referindu-se la judecata lui Dumnezeu asupra Sionului, El vorbea nu numai despre un eveniment care a avut loc în anul 70 d.Hr., ci și despre efectele sale în toată această epocă tumultoasă. (Descrierea paralelă a acelei judecăți din Luca 21:24 o descrie ca fiind Ierusalimul „călcat în picioare de națiuni până la împlinirea vremurilor națiunilor” la sfârșitul veacului). Astfel, referirea lui Hristos aici la > Por necazul din acele zile. privește dincolo de anul 70 pentru a cuprinde toate tulburările din epoca actuală.
 • Ca parte a acelei veniri finale și a transformării cosmice, Hristos imgcatva trimite pe îngerii Săi cu o trâmbiță mare, iar aceștia vor aduna pe aleșii Săi din cele patru vânturi. Israelul nutrea de mult timp speranța că, atunci când va veni Mesia, toți exilații evrei vor fi chemați acasă, în Țara Făgăduinței, pentru a trăi în siguranță pentru totdeauna (Deut. 30:4; Is. 43:6; Zah. 2:6), iar această speranță se împlinește în Hristos. Dar El > Por aleși. [sau „aleși”] nu sunt doar evreii credincioși, ci și creștinii Săi credincioși din toate națiunile, atât evrei cât și neamuri. Aceștia vor fi aduși de
 • îngerii Săi

la cea de-a doua venire, atunci când

trâmbița cea mare

va suna și toți vor fi

adunați laolaltă

ca o singură armată pentru a sta în fața Împăratului lor, chiar dacă sunt împrăștiați jpgde la un capăt al cerurilor până la celălalt cealaltă parte a ceruluisvg capăt (1 Cor. 15:52; 1 Tes. 4:16).png12icogif

Împrăștierea

google-chrome ./myphoto.jpg

Nu sunt sigur la ce faceți aluzie, deoarece împrăștierea este implicită, dar nu explicită în Matei. Poate că este vorba de salutul din prima epistolă a lui Petru (1:1-2):

firefox ./myphoto.jpg

Petru, apostol al lui Isus Hristos, Către exilații împrăștiați în Dispersie.

[διασπορά –

]

și destinați de Dumnezeu Tatăl și sfințiți de Duhul Sfânt pentru ascultarea de Isus Hristos și pentru stropirea cu sângele Lui: Harul și pacea să vă fie înmulțite.

13

Dar poate că este ceva mai profund aici sau în altă parte care îmi scapă.

1.

# In Debian flavors

sudo apt-get install gnome-open
 

Explicația Sfintei Evanghelii după Matei

(tr. din greacă; Chrysostom Press, 1993), p.189

alias open='gnome-open'

2.

open file.pdf
open file.jpg
etc
cf. Luca 12:35

Comentarii

  3.

 • > Por Matei 25:42.

4.

cf. Matei 24:11-12

5.

cf. Matei 24:10

6.

cf. 2 Tesaloniceni 2:3,4,8; Apocalipsa 12:9

7.

cf. Matei 24:4

8.

cf. 1 Petru 4:10

10.

Zaharia 14:5

preview11. -icf. Matei 24:30--inline12.

Evanghelia după Matei: Tora pentru Biserică

(Editura Conciliar Press, 2009), pp.321,322cat image.jpg | preview

13.

preview -i image.pnga se vedea, de exemplu, comentariul lui Bede la 1 Petru, Bede cel Venerabil: Comentariu la cele șapte epistole catolice

(tr. din latină, Cistercian Press, 1985), pp. 69-70

imgcatpreview

Cred că ați făcut o treabă bună cu acest răspuns, dar da, este ceva mai profund ȘI vă lipsește ceva. – 

JLB

Ruminator

Acest articol propune că adunarea este martiriul:

http://www.preteristcentral.com/What%20is%20the%20Gathering%20of%20Matt.%2024.29-31.html

Nu sunt sigur dacă sunt de acord sau nu, dar este foarte convingător. Începe așa:

Ce este „Adunarea” din Mat. 24:29-31?*search*Mat. 24:29-31 descrie venirea lui Hristos în evenimentele care au culminat cu distrugerea Ierusalimului, în anul 70 d.Hr. Versetul 31 spune: „Și va trimite pe îngerii Săi cu un sunet mare de trâmbiță și vor aduna pe aleșii Săi din cele patru vânturi, de la un capăt al cerului până la celălalt”. Ce este această „adunare”? Există mai multe păreri, dar cea pe care am stabilit-o în acest moment este că este vorba de adunarea sfinților de către Hristos spre odihnă prin martiriu…

tmpdir=$(mktemp -d -t image-previews-XXXXX)

find /usr/share/icons/breeze -name "*search*" -exec 
  bash -c '
    tmpdir=$1; 
    file=$2; 
    newfile=${file//usr/share/icons/breeze//}; 
    newfile=${newfile////-}; 
    cp $file $tmpdir/$newfile
  ' _ $tmpdir {} ; 

pcmanfm-qt $tmpdir

Texte din NWT

find[] Întrebări adăugate1. Cine sunt cei aleși? Spunând "aleși", unii creștini nu sunt dintre "aleși".*search*Pavel, Ioan și Petru au vorbit despre tovarășii creștini sau "cei aleși" ("Aleșii" în unele Biblii) și ei vor fi Regi, Preoți și Judecători în ceruri:-.- 1 Petru 2:9 „Dar voi sunteți „un neam ales, o preoție regală, o națiune sfântă, … .”/ 2 Timotei 2:11, 12 „Acest cuvânt este demn de încredere: Cu siguranță, dacă am murit împreună, vom și trăi împreună; 12 dacă vom dăinui, vom și domni împreună ca împărați; . . . .”

1 Corinteni 6:2 „Sau nu știți că cei sfinți vor judeca lumea? . . .”pcmanfm-qt Apocalipsa 1:5, 6 „Celui care ne iubește și care ne-a eliberat de păcatele noastre prin sângele Său – 6 și ne-a făcut să fim o împărăție, preoți pentru Dumnezeul și Tatăl Său. . .”

Apocalipsa 5:9, 10 ” .ai fost junghiat și cu sângele Tău ai cumpărat pentru Dumnezeu oameni din orice seminție, limbă, popor și națiune, 10 și i-ai făcut să fie împărăție și preoți pentru Dumnezeul nostru, și ei să domnească ca niște împărați pe pământ.”find
find

$ img2sixel <image_name>

$ sudo apt install libsixel-bin

, prezentând diferite opțiuni. Suportă chiar și GIF-uri animate.

Mwalughabura

Dacă folosiți gnome este la fel de simplu ca și cum ați tasta

$ gnome-open /path/to/photo

și se deschide imaginea folosind vizualizatorul de imagini implicit pe care îl aveți în mașină.

Comentarii

 • Deja postat acum câteva luni: unix.stackexchange.com/a/248179/70524 –  > Por muru.
 • această metodă va fi foarte lentă, dacă aveți multe imagini în același folder cu imaginea respectivă. –  > Por neouyghur.