Care este diferența dintre ULOG și NFLog? (Unix, Linux, Iptables, Jurnale)

Elrond a intrebat.

În diverse locuri se sugerează utilizarea ULOG sau NFLOG în loc de LOG pentru a obține o înregistrare dedicată a netfiltrelor (a se vedea, de exemplu, aici sau aici).

Dacă ne uităm la man iptables acestea două arată destul de asemănător. Cu excepția faptului că NFLOG vorbește despre un anumit „nfnetlink_log backend”, în timp ce ULOG nu vorbește despre niciun backend.

  1. Care este diferența?
  2. Există situații tipice pentru utilizarea unuia sau altuia?

1 răspunsuri
Matt

ULOG a fost logarea originală a spațiului de utilizator adăugată în Kernel 2.4 pentru ipv4.

NFLOG este cadrul de logare mai nou, generic (independent de stratul 3) pentru kernel-urile 2.6, bazat pe ULOG original, dar implementat prin libnfnetlink

Ambele trimit jurnalele către ulogd care va înregistra apoi prin intermediul oricărui plugin de ieșire pe care îl alegeți.

Utilizați ULOG dacă sunteți blocat cu ulogd-1.x deoarece este posibil ca versiunea 1.x să nu se potrivească cu NFLOG. Ar trebui să utilizați cu adevărat ulogd-2.x ca 1.x este considerat moștenire și este EOL.

În caz contrar, utilizați doar NFLOG

Comentarii

  • Rețineți că ulogd 1.24 (așa cum este livrat pe Debian/stabil) nu pare să placă NFLOG, dar pare să placă ULOG. –  > Por Elrond.
  • ah debian… întotdeauna atât de stabil =) a adăugat o notă la A. De asemenea, jessie va trece la ulogd-2.x –  > Por Matt.
  • Există vreo modalitate de a detecta pe care dintre ele este capabil să o folosească un sistem, astfel încât un script de înfășurare să o poată folosi întotdeauna pe cea corectă? –  > Por user1169420.
  • @user1169420, poate așa: if ulogd --version | grep -q 'Version 2'; then (use NFLOG); else (use ULOG); fi –  > Por MarSoft.
  • Și cum rămâne cu obișnuitul LOG?, ce legătură are cu celelalte?. –  > Por Jaime Hablutzel.