Comenzi rapide de la tastatură pentru a focaliza lista de fișiere în Dolphin? (Unix, Comenzi Rapide De La Tastatură, Kde, Dolphin)

nyanpasu64 a intrebat.

Când folosesc Dolphin, ajung adesea să mă concentrez pe panoul din stânga „Places”. Mutarea focalizării de la tastatură la lista principală de fișiere este un proces oribil, care implică apăsarea Tab o dată pentru fiecare intrare în bara de breadcrumbs a locațiilor.

Există vreo scurtătură de la tastatură pentru a muta focusul direct în panoul de fișiere?

Cum să schimbi panoul în Dolphin folosind tastatura? explică cum să muți focalizarea de la tastatură între panoul din stânga/dreapta, utilizând Tab. Cu toate acestea, Tab nu mută focalizarea de la Places la panoul de fișiere.

3 răspunsuri
mx1up

Deși, 2 scurtături, cred că cea mai rapidă cale ar fi CTRL+L pentru a selecta bara de adrese și apoi apăsați TAB o dată pentru a trece la lista de fișiere.

Comentarii

  • Frumos. Și pentru a obține focalizarea pe locuri, puteți folosi Ctrl+L apoi Shift+TAB. –  > Por Zach.
Joe

La început, mi-a fost greu să recreez această problemă, deoarece afișez numai Places panel, iar panoul Files panoul. În acest fel, accentul este întotdeauna pe Files panoul. A trebuit să deschid un alt panou pentru a-l face să se ducă în altă parte.

Puteți utiliza un instrument precum AutoKey pentru a obține rezultatul dorit folosind automatizarea biroului.

Eu m-am jucat cu Dolphin pentru un minut și am găsit două secvențe (dintre multele care sunt probabil posibile):

Ctrl+F (opens the Find panel)
Esc    (closes the Find panel and leaves me in the Places panel - a fixed starting point)
Tab 5 times takes me to the Files panel

or

Just press the hotkey for Places. By default, it's assigned to F9
and then the five Tabs

O astfel de secvență este ușor de definit într-o AutoKey script declanșat de o tastă rapidă la alegere.

S-ar putea să puteți trimite toate tastele ca o singură secvență, dar, cel mai probabil, s-ar putea să trebuiască să le trimiteți pe rând, cu mici întârzieri între ele, deoarece AutoKey emite tastele la viteza mașinii și, uneori, aplicațiile nu pot ține pasul.

Singura problemă cu o astfel de abordare este faptul că este „hard-coded” și, dacă se utilizează Dolphin aspectul paginii se schimbă în timp/la lansări, este posibil să fie necesară o ajustare.

Pentru a rezolva această problemă, AutoKey oferă o a doua abordare, care este puțin mai implicată. Aceasta dispune de o funcție vizuală de grep din Xautomation proiect.

Dacă puteți identifica o trăsătură distinctivă a Files panoului (acest lucru funcționează mai bine pentru alte obiective), puteți face și salva o mică captură de ecran dreptunghiulară a caracteristicii și puteți spune AutoKey să o găsească pe ecran și să plaseze cursorul mouse-ului acolo. Puteți apoi să îi cereți să facă clic pe butonul stâng al mouse-ului pentru a aduce accentul acolo.

Făcând acest lucru cu Files este un pic mai complicat, deoarece nu are o mulțime de caracteristici distinctive fixe pe care să le caute, dar, în funcție de ce altceva se află pe ecran, s-ar putea să vă descurcați cu o fotografie doar a colțului din stânga sus al panoului Files marginea panoului.

Dacă explorați AutoKey, , veți descoperi că poate face și multe alte sarcini similare și mult mai complicate, în funcție de necesități.

nyanpasu64

Am descoperit că apăsând F3 de două ori (pentru a afișa și ascunde „al doilea panou de fișiere”) focalizează lista de fișiere.