Cum să efectuați apeluri de conferință Skype și partajarea ecranului în Linux (Unix, Vin, Skype, Voip, Playonlinux)

TomCho a intrebat.
a intrebat.

Acum că Skype a fost întrerupt pentru Linux și doar versiunea 5 beta este disponibilă, , utilizatorii Linux au o problemă, și anume cum să comunice cu utilizatorii Mac și Windows. În ultima vreme au existat o mulțime de întrebări legate de instalarea Skype și alternative pentru Skype, dar cred că adevărata problemă apare atunci când

  1. trebuie neapărat să folosești Skype pentru că toți ceilalți cu care lucrezi folosesc Skype
  2. Aveți nevoie de video pentru teleconferințele cu acele persoane
  3. Aveți nevoie să vă partajați ecranul în timpul conferinței telefonice

Din câte știu eu, nu puteți face numere 2 și 3 dacă trebuie să urmați 1. Adică, nu aveți cum să folosiți nativ Skype pentru a participa la teleconferințe ținute de pe computere Windows/Mac, deoarece Skypeforlinux nu are suport pentru apeluri de conferință și partajare a ecranului de ieșire.. (Există chiar probleme pentru apelurile video obișnuite!)

Întrebarea mea este, dacă trebuie neapărat să utilizați Skype pe Linux, există vreo modalitate de a evita acest lucru?

Singurul răspuns pe care l-am găsit a fost Skype+vin, dar nu pare să funcționeze. Am petrecut mai multe ore în ultima vreme încercând să să instalez Skype 7 folosind wine dar instalarea eșuează cu „probleme de conexiune”. Nici instalarea Skype 6 nu funcționează, deoarece link-ul pare să fie rupt.

Există vreo modalitate de a ocoli această problemă care îmi scapă?

EDITARE

Începând de astăzi este lansată versiunea 5.4 Beta care aparent rezolvă problema teleconferințelor. Deși partajarea ecranului încă nu este posibilă.

EDIT 2

Se pare că skype preview are acum toate funcționalitățile, ceea ce face ca întrebarea mea să fie depășită.

Comentarii

  • Ei bine… Eu personal refuz să folosesc Skype din mai multe motive. Există o mulțime de alternative (mai bune): jitsi, Ryver, Slack, ca să numesc doar câteva. –  > Por maulinglawns.
  • @maulinglawns Am înțeles că există mai multe mult mai bune alternative (ring este una care devine destul de dominantă, cred), dar vă rog să vedeți elementul 1 din nou. Acest lucru este pentru oamenii, ca mine, care pur și simplu nu pot forța pe toți ceilalți cu care lucrează să treacă de la Skype la altceva. Ar fi extraordinar dacă toată lumea ar renunța la Skype și ar trece la orice altceva, , dar acest lucru nu se va întâmpla în principal din cauza utilizatorilor de Windows. –  > Por TomCho.
3 răspunsuri
Pronit das

Se pare că previzualizarea Skype a ieșit. Screen Share și apelurile video funcționează foarte bine.Legătura pachetului Skype.

Comentarii

  • De ce downvote? Acesta este un răspuns la fel de bun ca oricare altul –  > Por roaima.
  • Acest lucru pare promițător. Este ceva „dezvoltat” de comunitatea Arch sau este un efort oficial al Microsoft? –  > Por TomCho.
TomCho

Nu consider că este o soluție reală la problemă, dar până acum singura soluție posibilă pe care am găsit-o este de a folosi Jitsi Meet online.

În mod uimitor, chiar dacă funcționează prin intermediul browserului web, acesta suportă conferințe video și partajarea ecranului (plus partajarea browserului și alte chestii). Totuși, trebuie să descărcați un plugin chrome/chromium dacă doriți să vă transmiteți ecranul, dar este suficient de ușor pentru ca oricine care folosește Windows/Mac să poată deschide un link, fără înregistrare.

bodqhrohro

O altă opțiune în afară de instalarea Skype Preview este de a corecta vechiul și bunul Skype 4.3 pentru a-l face să imite Skype Preview:

# sed -i 's/4.3.0.37/8.3.0.37/' /usr/bin/skype

(unde calea Skype poate fi diferită în funcție de instalare).

După patch-ul versiunii încă se poate conecta cu succes la serverele Skype. Cu toate acestea, observați că îi lipsesc unele dintre noile caracteristici Skype, cum ar fi citarea și afișarea imaginilor chiar în client. În plus, chiar și înainte de închidere avea deja probleme cu apelurile în funcție de ce clienți Skype folosesc ceilalți colegi și poate deveni mai inutilizabil în orice moment.