Cum se instalează VirtualBox Guest Additions într-o mașină virtuală Debian (Unix, Debian, Virtualbox, Mașină Virtuală)

ximbal a intrebat.
a intrebat.

M-am chinuit să instalez VirtualBox Guest Additions într-o mașină virtuală Debian (Debian 7, Debian 8 și Debian 9).

4 răspunsuri
Stephen Kitt

Versiunea TL;DR pentru Debian 9 este, ca root:

echo deb http://ftp.debian.org/debian stretch-backports main contrib > /etc/apt/sources.list.d/stretch-backports.list
apt update
apt install virtualbox-guest-dkms virtualbox-guest-x11 linux-headers-$(uname -r)

Asta este, sunt instalate VirtualBox Guest Additions.

VirtualBox nu este disponibil în Debian 10, și nu va fi disponibil în buster-backports nici. Lucas Nussbaum are un set neoficial de pachete; dacă doriți să le folosiți, ar trebui să urmați instrucțiunile sale (doar cu link – dacă linkul nu mai este valabil, se presupune că nici pachetele nu mai sunt disponibile, deci copierea instrucțiunilor aici este inutilă).

Mai în detaliu, iată soluția pentru Debian 7, 8 și 9, folosind pachetele Debian:

 • pentru Debian 7 și 8, activați opțiunea contrib repositories; de ex. pentru Debian 8, asigurați-vă că /etc/apt/sources.list conține ceva de genul

  deb http://ftp.debian.org/debian jessie main contrib
  
 • pentru Debian 9, activați backports cu contrib; pentru a face acest lucru, adăugați o linie de genul

  deb http://ftp.debian.org/debian stretch-backports main contrib
  

  la /etc/apt/sources.list (sau, mai bine, o linie stretch-backports.list în /etc/apt/sources.list.d);

 • instalați virtualbox-guest-dkms, , antetele de kernel și, opțional, virtualbox-guest-x11 (pentru utilitarele grafice pentru oaspeți):

  sudo apt update
  sudo apt install virtualbox-guest-dkms virtualbox-guest-x11 linux-headers-$(uname -r)
  

  (cu -t stretch-backports după install în a doua linie, dacă utilizați Debian 9).

Adică toate de care este nevoie – nu trebuie să montați adăugările pentru oaspeți în VM sau să rulați programul de instalare. Puteți adăuga cele trei linii de invocare a shell-ului în fișierul dvs. Vagrantfile (sau orice altceva folosiți pentru a vă aproviziona VM-urile) și să uitați de ele.

Instalarea virtualbox-guest-dkms se va asigura că modulele corespunzătoare ale kernelului sunt construite automat (și reconstruite atunci când kernelul este actualizat) și va instala completările pentru oaspeți.

(Rețineți că aceasta va instala versiunea de adăugiri pentru oaspeți disponibilă în orice versiune de Debian pe care o utilizați în VM, , care s-ar putea să nu se potrivească cu versiunea de Virtual Box care rulează VM – dar adăugările pentru oaspeți ar trebui să funcționeze în continuare fără probleme).

Comentarii

 • Confirmat că funcționează pentru Debian 8.3 – 3.16.0-4-amd64 – 3.16.51-3 (2017-12-13) Puteți instala adaosul „doar pentru server” fără a adăuga X-11 cu apt-get install –no-install-recommends virtualbox-guest-utils virtualbox-guest-dkms linux-headers-$(uname -r) –  > Por Marco Rossi.
 • Informații cu adevărat valoroase pentru o instalare eficientă! Am optat să folosesc vagrant-vbguest așa cum a sugerat Richard la superuser.com/a/1025183/187346 deoarece mă tot confruntam cu erori vagrant cu folderele partajate deoarece nu erau instalate completările pentru oaspeți, dar erau specificate folderele. –  > Por Colin.
 • Vreau doar să confirm partea despre Debian 10. Scriptul obișnuit de adăugare vbox nu repară clipboardul partajat. Prima dată apt-get install dkms apoi am wget cele două fișiere .deb „virtualbox-guest-dkms…” și ” virtualbox-guest-utils…” de pe site-ul listat mai sus (link. Instalez cu dpkg -i și acum funcționează clipboard-ul partajat. –  > Por tolos.
 • instrucțiunile au funcționat pentru mine pe virtualbox 6 și debian 10 (cu excepția cdrom a apărut ca cdrom1), iar clipboard-ul partajat și redimensionarea ferestrei funcționează –  > Por ChaseMoskal.
ximbal

Urmați acești pași pentru a instala Guest Additions pe mașina dvs. virtuală Debian:

 1. Conectați-vă ca root;
 2. Actualizați baza de date APT cu

apt-get update;

 1. Instalați cele mai recente actualizări de securitate cu

  Acest pas va actualiza toate pachetele, așa că fiți înțelept, încercați mai întâi următorii pași și s-ar putea să fie de ajuns pentru a funcționa, dacă nu, atunci actualizați și încercați din nou.

apt-get upgrade;

 1. Instalați pachetele necesare

apt-get install build-essential module-assistant;

2 pachete (build-essential și module-assistant), ambele necesare pentru a putea recompila modulele kernel-ului la instalarea pachetului virtualbox linux additions, deci această comandă va obține anteturile și pachetele (compilatoare și biblioteci) necesare pentru a funcționa, observați că după instalarea pachetului virtualbox linux additions veți lăsa în urmă câteva pachete precum și anteturi linux pe care le puteți sau nu șterge ulterior, în cazul meu nu au făcut rău, dar de dragul ordonării sistemului poate doriți să le ridicați după ce vă jucați 😉

 1. Configurați-vă sistemul pentru construirea modulelor de kernel rulând într-un terminal:

m-a prepare;

 1. În meniul virtualbox și cu VM-ul în funcțiune!, dați click pe Install Guest Additions… din fereastra Devices (Dispozitive) din meniul Devices (Dispozitive), , virtualbox ar trebui să monteze copia iso, dar dacă din orice motiv nu ar face-o doar într-un terminal rulați:

mount /media/cdrom.

În cele din urmă, într-un terminal rulați:

sh /media/cdrom/VBoxLinuxAdditions.run

urmați instrucțiunile de pe ecran și REBOOT.

Sper că vă ajută.

RO

Comentarii

 • Acest lucru funcționează pentru Debian 9. –  > Por Ortomala Lokni.
 • Pe Debian 9, acest lucru a dat un mesaj de eroare care spunea „unable to find the sources of your current Linux kernel”. –  > Por user2800708.
 • Vă lipsesc anteturile kernelului, vă rugăm să încercați sudo apt-get update && sudo apt-get install linux-headers-`uname -r` –  > Por ximbal.
 • Comanda m-a prepare ar trebui să extragă fișierul linux-headers toate instrucțiunile funcționează bine într-o instalare Debian 9. –  > Por alemani.
 • sh /media/cdrom/VBoxLinuxAdditions.run -> sudo sh /media/cdrom/VBoxLinuxAdditions.run –  > Por JustWe.
pdp

O alternativă la instalarea suplimentelor pentru oaspeți VirtualBox din depozitul Debian este utilizarea surselor de la furnizor. Se așteaptă ca depozitul să ofere cod mai vechi și mai stabil, în timp ce sursele de la furnizor vor avea cele mai recente caracteristici și actualizări de securitate.

Am încercat cu succes instrucțiunile care urmează pe invitatul Debian 9.4 care rulează kernelul Linux 4.9.0-4 folosind VirtualBox 5.0.30 și OS X 10.11.6. În primul rând, atașați imaginea ISO a addon-urilor pentru oaspeți la mașina virtuală și apoi porniți-o. După pornire, conținutul imaginii va fi disponibil în /media/cdrom0/. În primul rând, există două pachete și dependențele lor care trebuie instalate:

$ sudo apt-get install linux-headers-$(uname -r) build-essential

Apoi, rulați scriptul furnizat de furnizor care construiește și instalează modulele necesare pentru kernel:

$ cd /media/cdrom0/
$ sudo sh VBoxLinuxAdditions.run

Reporniți mașina virtuală și bucurați-vă!

TimSC

În Debian 9, pachetul virtualbox-guest-dkms se află în depozitul instabil (sid).

 • Adăugați-l la /etc/apt/sources.list:

  deb http://http.us.debian.org/debian sid main non-free contrib
  
 • Update repositories and install package (Actualizați depozitele și instalați pachetul)

  sudo apt-get update
  sudo apt-get install virtualbox-guest-dkms
  
 • Opțional: dezactivați depozitul sid, deoarece are actualizări pentru pachete pe care s-ar putea să nu le doriți.

Comentarii

 • Acest lucru părea să funcționeze până în momentul în care am repornit mașina virtuală; după ce a revenit, încă „rsync „d în loc să monteze directorul gazdă curent în /vagrant pe mașina virtuală. Din moment ce acest montaj a fost întregul motiv pentru care am vrut ca adițiile pentru oaspeți, este încă efectiv stricat. –  > Por offby1.
 • Nu este de obicei preferabil stretch-backports la utilizarea sid? –  > Por Karl Bartel.