Grub de salvare : cum să remediați insmod normal, sistem de fișiere necunoscut (Unix, Linux, Windows, Ubuntu, Boot, Grub)

Ashref a intrebat.

Am dual boot cu Linux și Windows pe mașina mea, Deci, aparent, după ce am făcut o nouă partiție de disc, cred că am dat peste cap partiția Linux. Acum, după ce îmi pornesc mașina, primesc consola grub rescue. am încercat să repar asta cu aceste comenzi :

Set boot =(hd0, 6)

Set prefix=(hd0,6)/boot /grub

Aceste comenzi rulează bine dar când scriu :

Insmod normal

Primesc o eroare de sistem de fișiere necunoscut

Aveți vreo idee?

Comentarii

  • Nu știu prea multe despre grab, dar asta este ceea ce primesc când tastez ls : (hd0) (hd0, msdos6) (hd0, msdos6) (hs0, msdos5) (hd0, msdos3) (hd0, msdos2) (hd0, msdos1) . în plus, când încerc să ls în fiecare partiție, primesc Filesystem is unknown. Oricum voi încerca să fac opțiunea ta prin bootare cu Ubuntu fix grub de acolo. Sper să funcționeze, vă mulțumesc. – Ashref
  • help.ubuntu.com/community/… are o soluție relativ ușoară. Vă rugăm să rețineți că atunci când porniți de pe un CD puteți (da, puteți) instala aplicații, dar acestea (în general) nu sunt stocate. Când reporniți, și acestea dispar, dar acest lucru nu schimbă nimic în cazul dumneavoastră. askubuntu.com/questions/88384/… are o descriere mult mai detaliată, dar este ușor să încurci ceva… Sper că vă ajută. –  > Por nurchi.
  • (hd0) înseamnă primul hard disk, din moment ce nu primești alte intrări precum (hd1) și mai sus, se poate spune că ai un singur hard disk în calculator. Numerotarea partițiilor începe de la 1 (nu de la 0), deci (hd0,1) (sau (hd0,msdos1)) este prima partiție, apoi (hd0,2), (hd0,3), apoi partiția ta extinsă este cel mai probabil (hd0,4), iar unitățile logice din interiorul partiției sunt (hd0,5) și (hd0,6). Rețineți, de asemenea, că cel mai probabil aveți o partiție swap pentru Linux. Porniți de pe un CD și deschideți disks utility, iar acesta vă va arăta unde se află… –  > Por nurchi.
1 răspunsuri
nurchi

Poți să ne dai mai multe detalii. cum ar fi tabelul de partiții, cât de confortabil ești cu Grub, etc.

Este posibil să doriți să setați root (nu boot) la (hd0, x)

x fiind 6 implică faptul că este al doilea disc logic din partiția extinsă de pe hard disk, este corect?

Dacă aveți ocazia, inscripționați un CD/faceți un USB bootabil (mai rapid!) și porniți Ubuntu sau Mint de pe el (sau distro-ul dvs. preferat de Linux), apoi puteți chroot în partiția Linux de pe hard disk și reparați Grub de acolo. Acesta va reconstrui Grub ca și cum ai rula în prezent Linux de pe acel hard disk.

Fără mai multe detalii, este greu să vă dau mai multe indicații.

Sper că acest lucru face puțină lumină asupra problemei tale.