Lista sistemelor de fișiere nfs montate în AIX (Unix, Nfs, Aix)

Ankit Shubham a intrebat.

Am vrut să obțin lista de sisteme de fișiere montate nfs din unele fișiere prezente în mașina AIX. Este prezentă în vreun fișier? În prezent, singura modalitate pe care o cunosc este utilizarea apelului de sistem mount și apoi analizarea ieșirii în consecință.

4 răspunsuri
Romeo Ninov

În AIX pentru a obține sistemele de fișiere montate NFS puteți folosi comanda de genul::

df -T remote

sau comanda mount

mount|grep -i nfs

Jeff Schaller

Ca o alternativă la -T remote, așa cum a menționat Romeo, puteți spune df să caute anumite tipuri de sisteme de fișiere (vfstype):

{ df -T nfs; df -T nfs3; df -T nfs4; }

… unde am ales tipurile NFS unice și acceptate de la /etc/vfs cu ceva de genul awk '$1 ~ /nfs/' /etc/vfs. Rețineți că nfs3 este același număr vfs_număr ca și nfsv3, așa că alegeți unul sau altul.

admstg

df -Th | grep nfs ar trebui să facă treaba (-T pentru a arăta tipul / -h lizibil pentru oameni).

De asemenea, sub orice Unix, există o funcție /etc/mtab care conține FS-ul montat în mod curent.Este în așteptarea lui /etc/fstab cu diferența că este dinamic, deci include și FS-ul montat manual.

Comentarii

  • Nu există un fișier /etc/mtab sau /etc/fstab –  > Por Ankit Shubham.
  • df -Th este o eroare pe AIX: „df: not a filterable VFS type”; de asemenea, rețineți că grepping for nfs ar putea avea ca rezultat un fals-pozitiv pe sistemele de fișiere care se întâmplă să aibă „nfs” în numele lor undeva. –  > Por Jeff Schaller.
doktor5000

Dacă doriți să enumerați numai sistemele de fișiere NFS care sunt conținute în /etc/filesystems atunci puteți utiliza opțiunea comanda lsnfsmnt dar pentru sistemele de fișiere NFS montate manual va trebui să recurgeți la analizarea ieșirii de la df sau mount, așa cum s-a menționat în răspunsurile anterioare.

Tags:,