Utilizarea Gparted și instalarea Windows 10 după Linux (Unix, Linux Mint, Dual Boot, Gparted, Fereastră)

anthony a intrebat.

Am construit recent un computer și am pus LinuxMint 17.3 pe el imediat. Acum am o copie gratuită de Windows 10. Nu prea am reușit să găsesc instrucțiuni detaliate despre cum să instalez Windows în timp ce păstrez Linux. Știu că trebuie să redimensionez partițiile, dar nu am folosit niciodată aceste instrumente înainte și aș prefera să nu mă încurc cu ele până când mă descurc.

Comentarii

  • Răspunzătorul inițial are dreptate, dar dacă doriți un răspuns mai detaliat (dar totuși aplicabil tuturor distribuțiilor Linux) cu fiecare pas explicat, vedeți: askubuntu.com/questions/6317/… Există și un răspuns grozav specific Ubuntu acolo, care este diferit și poate fi mai bun pentru unii oameni. –  > Por npfoss.
1 răspunsuri
Théo

În primul rând, dacă nu ești sigur de ceea ce faci, fă o copie de siguranță a datelor tale importante. Apoi trebuie să urmați 3 pași :

  1. Deschideți GParted și redimensionați-vă partiția (sau partițiile linux pentru a avea cel puțin 20Gb de spațiu liber.
  2. Porniți pe Windows installation DVD/USB și selectați „Unallocated space” (spațiu nealocat) pentru a nu suprascrie partiția (partițiile) linux.
  3. În cele din urmă trebuie să porniți pe o Linux live DVD/USB pentru a reinstala Grub (încărcătorul de boot), așa cum se explică aici.

Vă asigur că dacă veți fi atenți nu va fi nici o problemă pentru linuxul dumneavoastră. Mult succes !

P.S. : Dacă doriți să vă dau mai multe informații despre pasul 3, vă pot explica pașii (mount/dev/xxx /mnt, , chroot /mnt, , update-grub, , grub-install, , umount, , …).