Ghid de calatorie in familie. Cum sa ai parte de o vacanta reusita?

Calatoriile au fost, sunt si vor fi surse de bucurie, relaxare, iesire din cotidian, timp de calitate petrecut in familie. Cu totii avem nevoie, din cand in cand, de motive de relaxare si de desprindere totala de rutina si stresul activitatilor de zi cu zi.

Se spune ca o vacanta reusita este o vacanta neprogramata, o vacanta care nu te duce intr-o destinatie anume, in care sa ramai de la inceput si pana la sfarsit. O vacanta reusita te poarta in mai multe destinatii si te duce mai aproape de peisaje de poveste, in cadrul aceleiasi calatorii.

Cu totii stim ca o vacanta in familie, nepregatita in avans, este motiv de bucurie si implinire. Cand intr-o familie copiii dau startul distractiei, vacanta atinge alt nivel al bucuriei. Ca parinte iti doresti ca cei mici sa ajunga in locuri de poveste, destinate in totalitate lor, unde magia este la ea acasa. De aceea, intr-o familie cu copii, vacanta reusita este vacanta in care se construiesc amintiri dragi, pentru cei mici.

Nu exista un ghid de calatorie pe care sa-l urmezi ca la carte daca iti doresti o vacanta reusita. Bugetul de care dispui si cheltuielile pe care le presupune o vacanta reusita se personalizeaza in functie de nevoi si trebuie sa fie puncte de plecare. Ca sa ai o vacanta reusita, nu uita sa-ti calculezi bugetul si sa cheltui in conformitate cu bugetul deja stabilit. O vacanta in care banii sunt cheltuiti necumpatat devine motiv de stres si ingrijorare.

Tipul destinatiei este si el important, chiar daca vacanta nu a fost programata din timp. Tipul destinatiei depinde 100% de anotimp si dorinte. Poate iti place muntele; poate adori vacantele la mare. Poate ai deja in minte locuri pe care doreai de mult sa le vizitezi. Ca sa nu pierzi timp pretios, stabileste rapid tipul destinatiei, in masina, in drum spre vacanta spre care tocmai ai pornit.

O vacanta neprogramata este, din start, o vacanta scurta. Pentru a profita la maxim de ea, cauta sa alegi destinatii in care, la doar cativa kilometri distanta, sunt locuri care merita vizitate. Daca vacanta este un cadou pentru copii, cauta o destinatie in care cei mici se pot bucura si de un loc de joaca, si de o vizita intr-un oras cu traditii, si de ateliere diverse, si de muzee sau pesteri. Experienta de calatorie a celor mici va fi si experienta ta!

Cu siguranta vei avea parte de o vacanta reusita daca ceri sfatul localnicilor. Acestia te vor ajuta sa gasesti cea mai buna cazare in functie de bugetul tau, te vor indruma catre restaurantele cu cele mai bune preparate, pentru tine si cei mici, te vor ghida spre locurile ce merita vizitate, etc.

O vacanta neprogramata poate fi cea mai frumoasa vacanta si din urmatoarele puncte de vedere: scapi de stresul bagajelor, de cautarea celor mai bune oferte si destinatii, de timpul petrecut online cautand recenzii despre un anumit hotel sau pensiune. Cand pleci intr-o vacanta neprogramata, pleci mai relaxat si cu mai mult entuziasm.