Avem nevoie de butoane RSS? (Webmasteri, Rss, Uzabilitate)

user52244 a intrebat.

Așteptați!

Înainte de a comenta sau răspunde – ai citit de fapt toată întrebarea?

Ați observat că întrebarea se termină cu cuvântul „buton” ?

Dacă așa vi s-a părut întrebarea:

atunci vă rog să o recitiți și să încercați să procesați și ultimul cuvânt, înainte de a posta.

Vă mulțumesc.


Acum că ați citit tot titlul întrebării („buton” ! ), iată textul întrebării propriu-zise:

Întrebare

Deși toate site-urile mele au feed-uri de când a fost introdus RSS-ul, acum 17 ani, personal, nu le-am folosit niciodată. Așa că sunt puțin nefamiliarizat cu modul în care utilizatorii interacționează de fapt cu linkurile de feed de pe site-urile mele.

Din câte am înțeles, acei utilizatori care folosesc fluxuri RSS sau Atom nu dau de fapt clic pe linkurile in-page către fluxuri, ci folosesc un plugin de agregare a fluxurilor care citește rel=alternate legăturile din secțiunea de cap a codului sursă al unui site web, găsește acolo legătura către fluxuri și notifică utilizatorul despre existența acesteia.

Așadar, pentru ce avem nevoie de un buton de feed-uri în pagină?


Explicație

Pentru a clarifica, iată o captură de ecran de pe un blog oarecare, care arată pictograma RSS pe lângă un link către flux:

Un astfel de link sau buton in-page pare să fie comun în majoritatea temelor de blog, în timp ce publicațiile profesionale, cum ar fi NY Times nu oferă un link in-page către fluxurile lor nicăieri pe site-ul lor (deși au fluxuri și au un link către acestea în secțiunea head a codului sursă).

Atunci când site-urile de știri profesionale oferă un link in-page către fluxurile lor, atunci pentru că oferă un număr derutant de fluxuri diferite, iar link-ul duce de obicei la o pagină care explică natura și conținutul fluxurilor la care vă puteți abona. Iată un exemplu de la Huffington Post. Dar chiar și atunci când este prezent, linkul in-page către pagina de feed în sine este nedescriptiv și se află în subsol:


Reminder

Am menționat că întrebarea mea se referă la butoanele de alimentare în pagină?

Comentarii

 • De obicei, caut acel buton RSS, îl apăs și apoi copiez URL-ul în cititorul meu RSS… –  > Por wb9688.
 • De fapt, mi-a fost greu să găsesc un exemplu pentru un buton RSS. Cu câțiva ani în urmă, fiecare pagină web avea una dintre acele icoane portocalii uriașe. Acum, toate site-urile mari și majoritatea blogurilor nu au niciun buton, multe nici măcar nu au linkuri. În cazul blogurilor, Twitter pare să fi înlocuit feed-urile. Mă întreb cum reușești să obții feed-urile, dacă te bazezi pe buton. – user52244
 • @what Dimpotrivă, majoritatea site-urilor pe care le vizitez au un buton RSS. –  > Por Rob.
 • Legat de UX: Care este amplasarea optimă a pictogramei RSS? există vreuna? dar răspunsurile nu abordează posibilitatea ca butonul să nu fie deloc necesar. –  > Por Stephen Ostermiller.
 • Majoritatea răspunsurilor de aici spun doar „găsesc utile butoanele RSS”. Haideți, oameni buni. Ăsta nu este un răspuns. Întrebarea nu este „Considerați, personal, că butoanele RSS sunt utile” și nu este un vot. Întrebarea este „Sunt butoanele RSS utile în general?”. –  > Por David Richerby.
7 răspunsuri
unor

Posibile avantaje ale existenței unor linkuri vizibile de feed:

 • Pentru vizitatorii care știu ce sunt feed-urile:

  • Dacă ei (în prezent) nu folosesc un agent utilizator cu autodescoperire a feed-urilor¹, ei sunt în continuare informați că oferiți feed-uri și ce URL-uri au.
  • Dacă folosesc un agent utilizator cu autodescoperire a fluxurilor, s-ar putea ca aceștia să nu să se aștepte la să găsească un flux pe site-ul dvs. (și, prin urmare, nu acordă atenție pictogramei de autodescoperire), sau poate că nu intenționează să se aboneze la fluxul dvs. Găsirea întâmplătoare a linkului vizibil al fluxului ar putea să le reamintească sau să îi „convingă” să se aboneze („Ah, un flux … de ce nu”).
  • Utilizatorii motoarelor de căutare ar putea încerca să vă găsească feed-ul căutând „… feed”. A avea un link care să conțină acest cuvânt cheie ajută aici.
 • Pentru vizitatorii care nu știu ce sunt feed-urile:

  • Ei au ocazia să învețe despre asta.²
 • Dacă oferiți mai multe fluxuri:

  • Unele agenții de utilizator cu autodescoperire a fluxurilor descoperă/permit accesarea doar a primului³ flux, astfel încât acești utilizatori au totuși șansa de a găsi celelalte fluxuri ale dvs. datorită linkurilor vizibile.
  • Poate fi prea complex să descrieți semnificația/diferențele acestora în title atribute. O pagină separată care leagă și descrie toate fluxurile dvs. oferă mai multă claritate.

Dezavantaje posibile ale existenței unor linkuri vizibile pentru fluxuri:

 • Acestea au nevoie de spațiu.
 • Este posibil ca designul site-ului să nu fie potrivit pentru adăugarea lor.

Numai dumneavoastră (cu site-ul și utilizatorii dumneavoastră în minte) puteți decide ce este mai important.


¹ Descoperirea automată a fluxurilor funcționează prin utilizarea link (sau a/area) cu elemente alternate tip de legătură și formatul fluxului în elementele type (de exemplu, application/rss+xml sau application/atom+xml).

² Sunteți unul dintre cei 10000 de norocoși de astăzi. 😉

³ The HTML5 definește că primul este feed-ul implicit:

Primul […] trebuie să fie tratat ca fiind fluxul de sindicalizare implicit în scopul descoperirii automate a fluxurilor.

N.B. Chiar această întrebare („[pictograma] question feed”), precum și banda desenată XKCD legată („RSS Feed – Atom Feed”) conțin linkuri de fluxuri vizibile.

Comentarii

 • Un alt avantaj (de exemplu): Utilizatorii de pe desktop cărora le place site-ul dumneavoastră, dar care citesc RSS pe un alt dispozitiv știu acum că merită să caute feed-ul. (Strict vorbind, acest lucru nu are nevoie de un buton, ci doar de o modalitate de a-i informa) –  > Por Chris H.
 • Mulțumesc, @Chris. Nu știam că cititoarele de fluxuri ar putea fi o aplicație separată, fără integrare în browser. Un feedback foarte valoros. – utilizator52244
DzoniT

Folosesc RSS tot timpul și consider că butoanele RSS de pe site-urile web sunt foarte utile. Simplu, când le văd, știu că site-ul web oferă RSS, este o modalitate mai intuitivă de a găsi fluxuri decât să verific foaia de subsol sau altceva. De obicei, mă aștept ca butonul RSS să fie alături de pictogramele/butoanele social media sau o pictogramă mică/discretă cu text undeva în antet.

Cred că unele site-uri web nu oferă linkuri/iconi pentru RSS deoarece doar un procent mic de utilizatori consideră că acest lucru este util. Iar persoanele care folosesc RSS sunt de obicei utilizatori puțin mai avansați care pot găsi RSS prin căutare pe Google sau prin tastarea /rss după adresa site-ului web.

Așadar, din punctul meu de vedere (ca utilizator RSS și designer web), consider că pictogramele/linkurile RSS sunt utile, dar aș putea trăi fără ele.

Comentarii

 • Evident, utilizatorii de RSS consideră că legăturile sunt utile. Întrebarea este dacă utilizatorii de RSS reprezintă o fracțiune suficient de mare din audiența site-ului pentru ca acest lucru să merite. (De exemplu, un site web cu sediul în SUA ar putea considera utilă includerea unei traduceri în limba spaniolă, în timp ce un site web cu sediul în China probabil că nu. Recunosc că nu este o analogie prea bună, deoarece traducerea unui site web într-o altă limbă presupune mult mai mult efort decât adăugarea unui link RSS). –  > Por David Richerby.
dhaupin

Gândurile mele din perspectiva ecom+blog: Nu aveți nevoie de butonul în sine decât dacă doriți să oferiți ceva pentru ca un utilizator care își folosește ochii, fără niciun instrument de ajutor care să îl alerteze că RSS este disponibil, să facă clic pe feed.

IMO, modalitatea preferată de a alerta automatizările/instrumentele/pluginurile de citire că un flux este disponibil este de a utiliza rel="alternate" link în rubrica <head> meta. Acest lucru este util atât pentru utilizatori, cât și pentru SEO în anumite circumstanțe.

Așadar, traseul feed-ului ar arăta astfel în <head>: <link rel="alternate" type="application/atom+xml" title="Products On Sale Feed (Atom 1.0)" href="https://www.example.com/rss/onsale" />

În plus, puteți pune un link meta similar în fiecare categorie/arhivă/ceva care să listeze doar entitățile din domeniul respectiv: <link rel="alternate" type="application/atom+xml" title="A category feed (Atom 1.0)" href="https://www.example.com/rss/a-category"/>

Se pare că toată automatizarea utilă încă nu găsește nicio problemă și revine constant pentru a verifica dacă există conținut nou. Jurnalele noastre sunt în mod constant pline cu toți roboții de căutare (și alții care nu sunt Google) care lovesc aceste fluxuri. În comparație cu harta site-ului, există aproximativ de 4 ori mai mult interes pentru diverse fluxuri, în special pentru vânzare și cel mai recent conținut. În ceea ce privește oamenii, încă nu am avut nici măcar o singură persoană care să facă clic pe butonul RSS din sutele de mii de vizite în acea zonă de sub pliu.

PS: Grupul nostru de afinitate pentru sesiunea nr. 3 este reprezentat de „tehnofili”, deci nu e ca și cum nu ar fi siguri ce înseamnă RSS.

Rob

Dacă nu pentru alt motiv, le permite oamenilor să știe că există un flux RSS. Nu contează dacă dau clic pe el sau nu.

Melih

După atâția ani, RSS a deescaladat. Noi metode precum notificările push au dominat RSS-ul. Dar asta nu înseamnă că RSS sau butoanele RSS nu mai sunt necesare. RSS poate fi folosit ca un mini API pentru a interacționa cu conținutul unui site web. Nu cred că există o modalitate mai simplă de a face acest lucru.

În ceea ce privește butoanele, butoanele RSS sunt cel mai compact mod de a notifica utilizatorii că site-ul dvs. are RSS. Deoarece toate site-urile web pot avea urle RSS diferite, sunt necesare butoane care să redirecționeze către acestea.

Cred că există o mulțime de oameni care preferă urile RSS brute decât să le acceseze prin intermediul unui plugin.

Comentarii

 • Acest lucru nu pare să rezolve problema butoane în mod specific. Întrebarea nu se referă la a oferi sau nu RSS, ci la necesitatea/utilitatea butonului. Este posibil să doriți să vă editați răspunsul pentru a evita downvotes. –  > Por utilizator.
 • „Butoanele RSS sunt cel mai compact mod de a notifica utilizatorii că site-ul tău are RSS” – Butoanele RSS nu sunt cel mai compact mod. „Cea mai compactă modalitate” este eliminați butonul RSS și să aveți pur și simplu un buton RSS corespunzător. link în cadrul rubricii head secțiune – pe care ar trebui să o aveți oricum. În teorie, acest lucru link element este tot ce este necesar și este ceea ce vor căuta cititorii RSS. –  > Por MrWhite.
monday_morning

Eu le găsesc foarte utile. Cu toții ne asociem cu imagini sau pictograme bine cunoscute, iar dacă navighez pe un site și vreau să știu dacă are un feed la care aș vrea să mă abonez, micul buton portocaliu iese în evidență.

De acolo, fluxul meu de lucru este următorul: Fac clic dreapta și obțin linkul către feed. (Dacă nu, ca în exemplul site-ului tău de știri, mă va duce la o pagină plină de linkuri RSS). Lipesc acel link de flux în agregatorul meu, care este o aplicație separată, nu un plug-in.

Alternativa este să lipiți URL-ul site-ului în agregator și să obțineți feed-ul (feed-urile) în acest mod. Prima metodă este cea pe care o prefer. Dacă site-ul nu are un buton (sau un link RSS), nu mă duc la agregatorul meu și lipesc URL-ul doar pentru a vedea dacă există fluxuri disponibile, deoarece convenția spune că acolo există de obicei un buton.

Trebuie să existe fie un link, fie un buton pentru mine. Deoarece agregatorul meu este o aplicație separată, altfel ar trebui să introduc URL-ul unui site pentru a vedea dacă are un feed. Așadar, deși nu este nimic mai mult decât un link cu o imagine, asocierea inerentă cu RSS este cea care îl face util.

Pentru mine este la fel ca orice buton de socializare – recunoaștere instantanee.

Comentarii

 • Vă mulțumesc. Explicația dvs. că agregatorul dvs. este o aplicație separată și reamintirea faptului că, în mod convențional, ne așteptăm la un buton atunci când există fluxuri sunt foarte utile. – user52244
Chris Rutherfurd

Butoanele RSS în pagină oferă o funcție importantă, dincolo de simpla informare a utilizatorului final că RSS este disponibil. Unii utilizatori nu folosesc un cititor automat de fluxuri RSS care captează fluxurile de pe toate site-urile pe care le vizitează, ci aleg manual fluxurile site-urilor pe care doresc să le consulte. Cea mai bună opțiune este de a avea atât butonul rel=alternate cât și butonul RSS. rel=alternate poate fi utilizat de agregatoarele automate de fluxuri, dar butonul poate fi utilizat de utilizatorii finali care folosesc un program local de fluxuri, cum ar fi Outlook, deoarece aceștia pot face clic pe linkul de flux și acesta se va deschide și va adăuga fluxul în programul lor de citire a fluxurilor.