Cum pot verifica dacă un domeniu este disponibil fără a declanșa un grabber? (Webmasteri, Dns, Domenii, Acapararea Domeniului)

Aaron Digulla a intrebat.

În urmă cu câteva zile, am verificat dacă un domeniu este disponibil prin legarea numelui în browserul web. De asemenea, host a returnat not found 3(NXDOMAIN)

Când am încercat din nou astăzi, un domain grabber l-a înșfăcat.

Cum pot verifica dacă un domeniu este disponibil fără să pierd în fața vreunui „serviciu” abia legal?

Comentarii

 • La ce registrator a fost înregistrat? Sunt doar curios, același lucru mi s-a mai întâmplat și mie. – Keith
 • Pentru a mă lămuri, cum ar putea un „domain grabber” să știe că ai tastat în browser un domeniu care nu era înregistrat și apoi să îl ia? Cum ai putea ști că acest lucru s-a întâmplat și că nu a fost doar o coincidență. – Matthew Lock
 • @Matthew, nu este o coincidență. Se numește „degustare de nume de domeniu”; ro.wikipedia.org/wiki/Domain_tasting. Companiile încheie acorduri cu registratorii pentru a înregistra automat orice domeniu accesat care nu este deja înregistrat. Compania are la dispoziție câteva zile pentru a decide dacă dorește să păstreze domeniul; în caz contrar, îl poate abandona fără nicio taxă. Conform articolului din Wikipedia, peste 90% din înregistrările de nume de domenii la unii registratori sunt „gusturi”. – Arcul Înalt de Dour
 • @Dour: Cum evit degustările de nume? –  > Por Aaron Digulla.
 • Vă rog să verificați sugestia mea în răspunsurile de mai jos –  > Por les.
7 răspunsuri
Dennis Williamson

Eu folosesc whois, nslookup și instrumente similare din linia de comandă pentru a verifica dacă un domeniu este înregistrat.

Comentarii

 • -1 Aceasta este ceea ce declanșează squatter-ul: Ei au un cârlig în serverul DNS și înregistrează imediat orice domeniu care nu se rezolvă. –  > Por Aaron Digulla.
 • @Aaron: Mulțumesc pentru downvote, dar nu știi despre ce vorbești. Cum se agață Acme Nefarious Registrar în serverele Ye Olde DNS Server? Nu am făcut-o niciodată, vreodată a avut un domeniu squatted de sub mine. –  > Por Dennis Williamson.
 • Vă rugăm să citiți întrebarea mai atent pentru a evita downvotes. Așa cum am spus clar în întrebare: Acest lucru mi s-a întâmplat acum trei zile scriind numele domeniului în browserul meu web. Mai întâi am văzut eroarea obișnuită, iar o zi mai târziu, am primit reclame. Nu sunt conștient că FF face mai mult decât să încerce să rezolve adresa DNS atunci când nu găsește ceva (spre deosebire de Chrome, care va începe apoi o căutare Google, de exemplu). –  > Por Aaron Digulla.
 • nslookup mai întâi. whois pentru a fi sigur. Registratorul meu preferat pentru a sigila afacerea. – user27849
closetnoc

Network Solutions a făcut acest tip de lucruri în trecut. Aceasta era o practică obișnuită și am văzut mai multe nume de domenii pe care le doream înregistrate imediat după o căutare. Nu mă îndoiesc că unii registratori fac astăzi degustări automate de domenii. Eu am trecut de la Network Solutions cu mult timp în urmă și am trecut la GoDaddy fără probleme.

Cu toate acestea, pentru a răspunde la întrebarea dumneavoastră, folosiți un DNS neutru, cum ar fi cel al Google 8.8.8.8 și efectuați un nslookup din promptul de comandă, fie pe Windows, fie pe *nix. Folosirea unui DNS al unei companii de telecomunicații sau al unui registrator ar putea declanșa eventual o înregistrare. În plus, unele site-uri de căutare sunt administrate de persoane care se ocupă și cu investiții de nume de domenii, așa că eu le-aș evita. Se pare că o anumită formă a acestei practici încă mai există.

Comentarii

 • Din moment ce firewall-ul meu de la serviciu nu mă lasă să mă conectez la DNS-ul Google: Aceasta este comanda corectă pe Linux? host ihatespam.info 8.8.8.8 –  > Por Aaron Digulla.
 • Nu văd de ce cineva ar bloca 8.8.8.8.8.8, totuși, serverele DNS de la locul de muncă pot face treaba, în funcție de faptul dacă aveți încredere în gazdă. S-ar putea să doriți să faceți acest lucru acasă. Doar editați-vă setările de rețea pentru a utiliza 8.8.8.8.8 și verificați firewall-ul pentru a vă asigura că este setat și el pe 8.8.8.8.8. Apoi folosiți whois ihatespam.info. –  > Por closetnoc.
user5060

Nu folosesc niciodată bara de adrese a unui browser web pentru a verifica dacă un domeniu există.

Folosesc un registrator sau un motor de căutare a domeniilor precum http://www.checkdomain.com sau http://www.netsol.com pentru a vedea dacă acestea sunt disponibile.

Comentarii

 • Și aceste servicii nu sunt conduse de squatteri? 😉 – Aaron Digulla
 • @Aaron, într-adevăr. Citește asta: ro.wikipedia.org/wiki/Domain_name_front_running – Arcul Înalt de la Dour
 • Network solution este o companie sumară. Ar trebui să vă luați domeniile de la un registrator care nu are un istoric de colaborare cu speculatori de domenii și squatteri. Dacă puteți găsi un registrator de renume, atunci puteți verifica domeniile pe care le doriți prin intermediul lor. –  > Por Lèse majesté.
les

Trebuie să introduceți numele de domeniu pe care îl doriți și să adăugați un caracter suplimentar la acesta.

Să zicem că doriți „SalePrettyHome.com”, atunci puteți căuta „SalePrettyHomes.com” și, după cum bine știți, tot ceea ce este similar și încă disponibil va apărea într-o listă de sugestii alternative (care, mai mult ca sigur, va include numele dvs. simplu „SalePrettyHome.com”).

L-am testat pe GoDaddy și dacă extindeți rezultatele căutării, veți vedea că exemplul meu funcționează (la momentul acestei postări).

Comentarii

 • este cam la a 38-a sugestie, dar dacă faci o căutare de text vei găsi ceea ce cauți în cel mai scurt timp –  > Por les.
 • Unde promite GoDaddy că nu va prelua domeniul dacă aleg să nu-l înregistrez imediat? –  > Por Aaron Digulla.
xtraa

Aș recomanda https://lookup.icann.org/ pentru un whois fără squatting, pentru că ei urmează cu tărie inta.org. De asemenea, ar trebui să rezolve problema DNS și să fie la zi.

Stephen Sanders

Cred că oricine a petrecut o perioadă semnificativă de timp cumpărând domenii de la diferiți registratori, la un moment dat sau altul, ar putea să se confrunte cu această problemă.

*Pentru înregistrare Aș dori să precizez în mod clar că eu consider că practica cunoscută sub numele de Domain Tasting este greșită *

Experiența mea personală de primă mână este după cum urmează:

Obișnuiam să-mi cumpăr întotdeauna domeniile de la un anumit registrator care era asociat cu găzduirea web. Un prieten mi-a spus apoi despre un alt registrator, care oferea atât prețuri mai bune, cât și instrumente mai utile, cum ar fi o funcție de căutare în masă a domeniilor.

Așa că am început să îi folosesc, iar într-o zi, am văzut că domeniul pe care îl doream era disponibil prin intermediul ( un robot special care oferă statistici despre domenii ), însă nu exista nici un anunț „Acest domeniu este de vânzare”, nici și nici alte indicii despre motivul pentru care nu îl puteam obține:

Acel domeniu anume, cu acel TLD specific (cel mai probabil un .com, posibil un .org)…

Așa că m-am dus la un alt registrator (încerc să mă limitez la trei sau patru, ca să nu înnebunesc căutându-mi domeniile) și am înregistrat în liniște acel domeniu, promițând că, dacă se va mai întâmpla o dată, voi face același lucru.

Prin urmare, dacă ar fi existat vreo practică dubioasă sau vreun fel de joc „corupt”, aș fi avut imediat la îndemână soluția pentru a rezolva problema, instantaneu și fără tam-tam.

În calitate de cetățean american sau, pur și simplu, de cetățean inteligent al lumii, nu ar trebui să fie o surpriză faptul că, în orice activitate în care cineva poate avea de câștigat, va exista o tendință ca oamenii sau întreprinderile să încerce să „păcălească” sistemul sau să încerce să ajusteze lucrurile în avantajul lor.

În special în ceea ce privește domeniile, persoanele care încearcă să investească și să dezvolte portofolii valoroase ar trebui să se folosească de faptul că sunt un „cumpărător mai mare decât în mod normal” și să facă tot ce pot pentru a face ca acest lucru să funcționeze în avantajul lor.

Ca orice altceva în viață, trebuie să învețe din greșeli și să nu-i lase pe alții să profite de ele.

În plus, nu trebuie „să ne înnebunești cu astfel de lucruri”. În cele din urmă, ar trebui să se știe că domeniile au date de expirare specifice și perioade de grație după expirare. Uneori, domeniul pe care îl doriți poate apărea ca fiind „disponibil”, deoarece data de expirare reală a trecut, însă registratorul înregistrat poate avea proceduri standard care permit solicitantului să reînnoiască domeniul într-un anumit număr de zile, posibil între 2 și 4 săptămâni!

În altă ordine de idei, adevărata problemă este mult mai profundă decât această practică specifică din acest sector. Încerc să scriu despre astfel de practici „corupte” atunci când aflu despre ele, ca un prim pas pentru a determina organismele care reglementează astfel de lucruri să ia măsuri împotriva acestor practici.

Comentarii

 • -1 Acesta este un site de întrebări și răspunsuri, nu un forum de discuții sau un grup de presiune, iar dumneavoastră nu păreți să faceți niciun efort pentru a răspunde la întrebare. –  > Por Peter Taylor.
 • Am încercat să ofer un răspuns sofisticat, îmi pare rău! Răspuns scurt: 1) Fiți un cumpărător decisiv, nu doar căutați! Lucrați cu un registrator de renume și dezvoltați o relație. Niciodată nu „doar căutați” pentru a vedea dacă un domeniu este ocupat, tocmai am cumpărat: ComeBack.in de la un registrator ieftin destul de bine cunoscut care se întâmplă să fie un „enom-reseller”. Estibot îl evaluează la 4.4K! Folosiți întotdeauna o autentificare securizată (verificați certificatul!) folosiți „Google Chrome Incognito” Când aveți un domeniu fierbinte în coșul de cumpărături cumpărați-l acum, faceți-vă griji pentru alte detalii mai târziu. Dacă îl pierdeți, reclamați sau încercați imediat un alt registrator. –  > Por Stephen Sanders.
 • Vă sugerez să vă editați răspunsul și să puneți asta în partea de sus și să păstrați restul cu un antet „Background:”. –  > Por Aaron Digulla.
Soroosh
whois domainnametocheck.com | grep match

Verificați dacă un domeniu este disponibil și obțineți răspunsul într-un singur rând.

Comentarii

 • Este exact ceea ce am făcut și câteva minute mai târziu, domeniul a fost înregistrat la un grabber. –  > Por Aaron Digulla.