Cum să excludeți parametrii URL din rapoartele Google Analytics? (Webmasteri, Google Analytics, Analiză, Parametri Url, Analiză Universală, Șir De Interogare)

Vasyl Kosteniuk a intrebat.

Numărul de URL-uri unice de pe site-ul nostru depășește limita din Google Analytics. Am încercat să excludem parametrii de interogare URL în setările de vizualizare, dar nu funcționează, GA continuă să le înregistreze pe toate ca URL-uri unice.

Cum putem limita numărul de URL-uri în Google Analytics prin eliminarea șirului de interogare din toate URL-urile?

Comentarii

  • Dacă nu găsiți un răspuns pentru cum să faceți acest lucru în partea GA, consultați stackoverflow.com/questions/56922731/… și developers.google.com/analytics/devguides/collection/… pentru exemple de modificare a bibliotecii și de eliminare a șirului de interogări înainte de a fi trimis. –  > Por Trebor.
2 răspunsuri
Reve

Doar ? indică un parametru de interogare; adăugarea f la lista de excludere ar elimina ?f=... părți ale unui URL, dar nu va afecta /f/....

Totuși, ar trebui să puteți face acest lucru cu un filtru. Adăugați un nou filtru de tip Custom > Search and Replace (Căutare și înlocuire), utilizând câmpul Request URI și șirul de căutare /f/.*.

Filtrele sunt distructive, ceea ce înseamnă că vă modifică permanent datele, fără nicio modalitate de a recupera informațiile originale. Prin urmare, o recomandare: Aplicați mai întâi filtrul la o vizualizare de testare și, înainte de a salva, verificați filtrul pentru a vă asigura că nu provoacă efecte secundare. Adăugați-l în vizualizarea principală numai după ce este bine testat. (Și, bineînțeles, este întotdeauna cel mai bine să aveți o vizualizare care să nu aibă niciun filtru pe ea și nici o eliminare a parametrilor de interogare).

Kim LaFauve

În loc să scrieți fbclid, msclkid, page_id, preview_id, cm se scrie fbclid,msclkid,p=,page_id,preview_id,cm. Eliminați spațiile, s-ar putea să vă ajute.