Cum să urmăriți deschiderile și vizualizările de pagini în PDF-uri? (Webmasteri, Analiză, Pdf)

Osvaldo a intrebat.
a intrebat.

Știu cum să urmăresc clicuri în linkuri către pdf și pfd-uri descărcări.

Dar am nevoie să urmăresc de câte ori un PDF este deschis după ce a fost descărcat și, dacă este posibil, să urmăresc de câte ori anumite pagini sunt afișate utilizatorilor. Urmărirea trebuie să se facă fără avertismente că informațiile personale sunt trimise undeva. Nu vreau informații personale ale cititorilor, ci doar să știu câte deschideri au avut loc, așa că aceste avertismente ar fi inexacte.

Poate cineva să mă ajute indicându-mi un tutorial sau un exemplu?

Dacă sunteți sigur că acest lucru nu se poate face, puteți indica o documentație care să explice de ce?

Comentarii

  • Puteți explica de ce încercați să faceți acest lucru? Este posibil să existe alternative la PDF-uri care să fie mai potrivite pentru cerințele dumneavoastră. (PDF-urile care pot pur și simplu să „sune acasă” fără notificarea utilizatorului final ar fi o problemă de securitate un coșmar de securitate…) –  > Por Charles.
  • Vă mulțumim pentru interesul dumneavoastră. Avem o revistă gratuită de 40 de pagini tipărită pe hârtie și permitem oamenilor să descarce și să citească o versiune lowres, construită din PDF-ul pe care îl trimitem la presă. Da, luăm în considerare și alte opțiuni, inclusiv vizualizatoare online de PDF/încorporare în PDF html, dar acest lucru nu face parte din scopul acestei întrebări. În ceea ce privește confidențialitatea, așa cum am spus în întrebare, avem nevoie doar să știm câte citiri are fiecare document, nu cine l-a citit. –  > Por Osvaldo.
  • V-aș recomanda să vă gândiți să vă convertiți PDF-urile într-o versiune web, acest lucru vă va oferi flexibilitatea de a urmări deschiderile, timpul de vizualizare a paginilor etc. sau să utilizați un produs terț care face acest lucru, cum ar fi orangedox.com/dropbox –  > Por Chad Brown.
  • Vă mulțumim pentru recomandare. Știu că putem face acest lucru într-o versiune web și că există avantaje în crearea de versiuni web responsive ale documentelor. Dar această întrebare se referea la anumite conținuturi pentru care nu putem face acest lucru. –  > Por Osvaldo.
3 răspunsuri
Nick

Adobe are un produs de server intitulat în mod rapid „Adobe LiveCycle Rights Management EC2” care urmărește să ofere o pistă de audit a persoanelor care au deschis și tipărit un document și poate chiar să revoce drepturile de citire a unui fișier PDF de la distanță. Este conceput pentru a păstra în siguranță documentele confidențiale, deci se poate aplica sau nu în situația dumneavoastră.

După cum s-a discutat în „există o modalitate simplă de a face ca un PDF să sune acasă?”, în general, utilizatorii nu au încredere în PDF-urile pe care le suspectează că sună acasă, iar obstacolele tehnice pentru a face acest lucru cu PDF-uri „vanilie” într-o gamă largă de cititoare nu îl fac viabil:

Da, ați putea [telefona acasă] cu un JavaScript încorporat în PDF. Cu toate acestea, nu veți putea face ca acesta să fie executat automat atunci când documentul este deschis – specificațiile JavaScript din Acrobat nu oferă un cârlig pentru acest lucru. Vă va permite să executați această verificare automat atunci când documentul este salvat, închis sau tipărit, dar nu și atunci când este deschis (probabil din motive de securitate). Alternativ, ați putea face ca această verificare să fie inițiată de utilizator prin plasarea unui link/buton pe prima pagină a PDF-ului și să executați JavaScript de acolo.

Ideea de „a pune un buton pe prima pagină a PDF-ului care să ruleze un JavaScript” este o idee bună, dar…

Toate acestea presupun că folosiți Acrobat ca cititor.

Personal, nu am mai avut Acrobat instalat pe computerul meu de aproximativ cinci ani și cunosc multe persoane care îl evită, deoarece cititoarele de PDF sunt integrate în multe sisteme de operare acum. (Eu folosesc Preview pe Mac.)

Vedeți și „Au PDF-urile capacitatea de a telefona acasă” de pe Super User, care confirmă faptul că PDF-urile nu au capacitatea de a „telefona acasă” în mod automat și implicit fără nicio intervenție din partea utilizatorului, cu excepția vulnerabilităților scriptate care afectează doar anumite cititoare de PDF.

Pe scurt, dacă nu sunteți pregătit să folosiți (și să plătiți) un software de gestionare a drepturilor și să obligați persoanele care doresc să citească PDF-urile să folosească un anumit cititor și să urmeze un anumit set de instrucțiuni pentru a deschide fișierul, urmărirea deschiderilor și a vizualizărilor de pagini este dificilă sau imposibilă. Din nefericire, acest lucru o face atât de puțin fiabilă încât este puțin probabil să se dovedească a fi o măsură utilă pentru implicarea cititorilor.

Dacă sunteți în căutarea unor date pe care să le furnizați partenerilor care plasează reclame în PDF, v-aș sugera: 1. Oferirea numărului de descărcări pe număr. 2. Oferindu-le un link etichetat în orice anunț în format PDF pe care îl plasează, astfel încât să poată urmări numărul de click-uri.

Comentarii

  • Mulțumesc. Știam deja cum să urmăresc legăturile către și de la un PDF, dar căutam răspunsuri cu privire la vizualizări. Este uimitor cât de multe poți afla de la un click într-un fișier html și cât de puțin poți afla dintr-un PDF. –  > Por Osvaldo.
Matthew Brookes

Nu pare să fie cu adevărat viabil. Am citit o serie de articole în care se vorbea despre un fel de baliză în document care să indice că cineva l-a citit, dar principalul dezavantaj este că cititorul de pdf avertizează utilizatorul din motive de confidențialitate.

În cazul în care documentul are link-uri către web și același site, ați putea lua în considerare adăugarea de parametri de urmărire a URL-urilor, deși nu este la fel de precisă deschiderea, ar putea oferi o anumită formă de deschidere și rată de citire.

Linkul de mai jos vă duce la un scurt articol care discută această problemă:

Urmăriți cine deschide un pdf

Ar părea simplu să urmărești descărcările, însă:

Urmăriți descărcările de documente Google Analyticsw

Comentarii

  • Mulțumesc. Știam deja cum să urmăresc legăturile către și dinspre un PDF, dar răspunsul dumneavoastră poate fi util pentru alți webmasteri. –  > Por Osvaldo.
George

Acest lucru va suna ca un discurs de vânzare teribil, și pentru asta îmi cer scuze. Cu toate acestea, și eu aveam aceleași provocări în ceea ce privește urmărirea deschiderilor și a activității „down stream” pentru PDF-uri. M-am uitat și eu la Adobe Live Cycle, dar nu ne puteam permite acest lucru. Cu toate acestea, în procesul de cercetare, am găsit un produs care licențiază o mică parte din Adobe Live Cycle. Produsul se numește Call-Home și ne-a oferit posibilitatea de a urmări PDF-urile și documentele MS Office. Aceste documente pot acum să sune acasă de fiecare dată când sunt deschise de orice computer sau dispozitiv mobil conectat la internet. Nu vreau să fiu acel tip care postează linkuri către produse pe forumuri, dar dacă căutați pe Google Call-Home și InDorse Technologies, îl veți găsi. Produsul a funcționat foarte bine pentru noi și a fost foarte eficient din punct de vedere al costurilor pentru nevoile noastre.